=
Top

Slette cookies/informasjonskapsler/caches/nettlesingsdata

Last changed 2023-12-06
  -

Answer

Kort beskrevet så handler det om lagrede cookies/caches på nettleseren som må erstattes og krypteres med tanke på sikkerhet.

Hvis du gjør følgende og sender denne listen til de pårørte:

1. Åpne din nettleser

2. Gå til innstillinger eller bruk hurtigkommando Ctrl+Shift+Delete

3. I Tidsperiode/Time range skal du velge Alle datoer/All time. Sjekk at Tøm/slett cache/nettleserdata og cookies/informasjonskapsler er markert

4. Lukk og start nettleseren på nytt

5. Nå burde alt fungere fint!

Trenger du mer detaljert beskrivelse for den nettleseren du benytter, kan du finne dette ved å benytte lenken nedenfor.

Edge: https://support.microsoft.com/nb-no/microsoft-edge/slette-informasjonskapsler-i-microsoft-edge-63947406-40ac-c3b8-57b9-2a946a29ae09
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/2392709?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=no&oco=0
Safari (iPhone): https://support.apple.com/no-no/HT201265

Alternativt kan du åpne nettleseren du bruker i privat vindu (Incognito Window for Google Chrome), så slipper du å slette informasjon.

Kan være lurt å involvere IT anvarlig som garantert vet noe om sletting av cookies/caches.

En sjelden gang må du gjøre dette flere ganger.